Cum functioneaza generatorul de aburi al saunei tale

Un incalzitor de sauna si generator aburi sauna creeaza in cabina ceata densa si asigura temperaturi ridicate.  In principiu, functioneaza asemenea unui fierbator. Intr-un rezervor din otel inoxidabil, elementele de incalzire aduc apa la fierbere astfel incat dispozitivul genereaza mult abur, care aduce atat umiditatea, cat si temperatura din cabina la valorile dorite. Punctul de intrare se afla, de obicei, in zona inferioara a cabinei de sauna, si ar trebui construit astfel incat sa nu intre in contact cu aburul fierbinte.

Acest lucru se poate realiza prin montarea duzei sub o proeminenta sau in spatele unui capac de protectie. Cum patrunde apa in generator? Dispozitivele simple sunt umplute manual. Dispozitivele cu racorduri la apa sunt mult mai convenabile, incadrandu-se in segmentul de pret mediu spre mare. O supapa solenoidala asigura alimentarea, iar in cazul in care alimentarea cu apa nu mai functioneaza, un circuit de siguranta va determina oprirea in siguranta a dispozitivului.

Conexiunea de alimentare a unui generator aburi sauna

In general, pentru conexiunea de alimentare, sunt necesari 400 volti. Generataerele mici, precum cele din baile de aburi, functioneaza cu o legatura de 230 volti. Controlul electronic asigura conditiile climatice dorite – nori densi de ceata datorita umiditatii de 100% si temperaturi cuprinse intre 55 si 60 grade Celsius.

In acelasi timp, regleaza iluminarea si mireasma din interiorul cabinei de sauna, daca, bineinteles, aceste functii sunt disponibile. Pentru acest lucru, vei avea nevoie de o pompa de dozare ori mai multe arome, esentele fiind injectate in abur, cat mai aproape posibil de duza de evacuare, astfel incat sa nu se produca patrunderea unor reziduuri in rezervorul de apa care sa formeze spuma.

Prin temperatura mai scazuta, umiditatea aerului se condenseaza in nenumarate picaturi. Functiile pot fi controlate prin intermediul unui panou de comanda. In cazul modelelor rezistente la abur, panoul de control va fi instalat fie in exteriorul, fie in interiorul cabinei de sauna. De asemenea, exista chiar si unul pentru interior si exterior. O alta optiune consta in utilizarea unei telecomenzi.

Diferite tipuri de adaptari pentru un generator aburi sauna

Baile de aburi, cu dimensiuni mai mici, nu necesita la fel de multa putere a evaporatorului. Prin urmare, in cazul acestora, un generator de abur compact este, de obicei, mascat in cabina, fie dedesubtul unei banci, intr-o coloana sau in spatele unui panou montat pe perete.

In schimb, baile de abur cu dimensiuni mai mari, construite individual, au nevoie de mai multa putere, indeosebi in cazurile in care suprafetele acoperite cu gresie trebuie incalzite. Dispozitivele sunt plasate langa sau in spatele cabinei, ori deasupra plafonului – cu conditia ca incaperea sa fie suficient de mare.

Este foarte importat sa beneficiezi de un acces facil pentru a efectua fara probleme orice tip de intretinere, reparatie sau reaprovizionare necesara de consumabile precum agenti de decalcifiere sau parfumuri.

La finalul sesiunii de sauna, opreste generatorul de aburi si efectueaza un ciclu de clatire, pentru a elimina cu succes depunerile de calcar. Pentru acest lucru, vei avea nevoie de un racord la reteaua de canalizare.

totalpool Written by: